Apartmani na dan Beograd – Zemunska bućka

Apartmani na dan Beograd   – Мој Аpartman Beograd za sve putnike namernike!

Zemunska bućka 2013, 4.avgust

Evropski centar “Dunav”

“Zemunska bućka 2013.” je takmičarska manifestacija lova soma na bućku koju organizuje nevladina organizacija Evropski centar “Dunav” u saradnji sa Gradskom opštinom Zemun. Pored takmičarskog karaktera, ova manifestacija nosi značajnu ekološku poruku i predstavlja javni apel za zaštitu i očuvanje ribljeg fonda i rečnog ekosistema.

Datum održavanja „Zemunska bućke 2013.“ je 04.08.2013. Lokacija je Zemunski kej, letnja pozornica pored restorana “Venecija”. Na sam dan takmičenja takmičari će izaći na vodu u 6 časova i vratiti se na polazno mesto u 13 časova, gde će se odmah meriti ulov i voditi adekvatna statistika od strane organizatora. U 14 časova uslediće proglašenje pobednika i dodela nagrada na letnjoj pozornici. Time je zvaničan deo ove takmičarske manifestacije završen.

Dan pred takmičenje u planu je akcija čišćenja obale, odnošenja smeća i uređenja zemunskog keja u kojoj će, uz saradnju lokalne samouprave  i podršku medija, učestvovati lokalno stanovništvo. U toku tog popodneva sledi prijem takmičara u nekom od objekata na obali gde će se u 20 časova održati organizacioni sastanak. Na nekoj od zemunskih marina će takmičari ostaviti čamce koji će biti čuvani tokom noći, za one koji dođu bez čamaca obezbeđeni  su čamci od lokalnog stanovništva.

Na dan takmičenja takmičari će izaći na vodu u 6 časova i vratiti se na polazno mesto u 13 časova, gde će se odmah meriti ulov i voditi adekvatna statistika. Lovno područje obuhvata teren na Dunavu od 1180km do 1170 km toka Dunava a takmičenje će nadgledati organizatori i lokalna ribočuvarska služba (JP “Srbijašume”). Cva ulovljena riba će se odmah nakon merenja (u 13 časova) vratiti u Dunav, a bodovaće se samo ulov koji je u meri. U 14 časova uslediće proglašenje pobednika, dodela nagrada i svečani ručak u nekom od ugostiteljskih objekata na obali.

Tokom celog dana, sve do 22 časa, održavaće se zabavno-edukativan program na letnjoj pozornici na keju.

Evropski centar „Dunav“ upućuje poziv takmičarima i vodi evidenciju o prijavama, obezbeđuje čamce za takmičare koji dolaze bez čamca, organizuje čuvanje takmičarskih čamaca tokom noći, sprovodi rezervaciju smeštaja za takmičare, vodi organizaciono-tehničku saradnju sa sponzorima i prijateljima manifestacije, aktivno učestvuje uz podršku opštinskih organa u obezbeđivanju medijskog publiciteta, posebno vodeći računa o značaju poruke koju manifestacija sa sobom nosi. Gradska opština Zemun, kao pokrovitelj manifestacije, pružiće podršku u vidu saradnje definisane protokolom o saradnji na ovom projektu.

Za učestvovanje na Zemunskoj bućki, kao i na ostalim takmičarskim manifestacijama ovog tipa, potrebno je da takmičari imaju važeću dozvolu za sportski (rekreativni) ribolov. U toku održavanja takmičenja, takmičari i organizatori će se strogo pridržavati odredbi Zakona o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda (Sl. Glasnik RS br. 36/09) član 44 koji eksplicitno navodi uslove izvođenja ovakvih aktivnosti i pravilnika o načinu, alatima, opremi i sredstvima kojima se obavlja rekreativni ribolov.

www.ecdunav.com/home/zemunska_bucka.html

Apartmani na dan Beograd  je najbolje rešenje ako dolazite u Beograd i treba vam smeštaj u strogom centru.   Moj Apartman Beograd   je pravi izbor ako vas interesuju Beograd apartmani  – u srcu grada, uredni, čisti i veoma povoljni apartmani u Beogradu.

Studio/Jednosobni apartmani

Аpartman Trg Republike        Apartman Centar           Аpartman Kalemegdan    bedroom2048x1367    Apartman CENTAR   Apartman KALEMEGDAN

Dvosobni apartmani

Аpartman Kubizmo                     Аpatrman Pikaso

Apatmani Beograd - Kubizmo        Апартмани Београд

Share Button