Preporuke apartmana

Preporuke apartmana – komentari gostiju

Pre nego što rezervišemo neki smeštaj, trudimo se da skupimo što više informacija o njemu. Cenu svi vidimo, ali koliko je objektivno ono što je prikazano na sajtu? Pitamo se, sumnjamo: Da li su fotografije verodostojne? Da li je apartman čist? A kupatilo – kavo je? Da li su opisi precizni? Kakva je stvarna lokacija? A komšiluk? Je li bučno? Kakvi su vlasnici? …

Tražimo preporuke prijatelja, čitamo forume, da li je neko već bio u tom smeštaju? Kakva su iskustva?

Da bi olakšali odluku, mnogi sajtovi su postavili komentare i ocene gostiju koji su prethodno boravili u hotelu/apartmanu/hostelu. Međutim, to je ubrzo prešlo u zloupotrebu. Pojavili su se lažni gosti – sami vlasnici koji su pisali hvalospeve o svom smeštaju, ili njihova konkurencija koja je gledala samo kako da ih ocrni. Zato su ozbiljne agencije i turistički portali uveli restrikciju, pronašavši način kako da dođu do pravih gostiju i njihovih ocena.

Naravno, uvek treba imati u vidu, da su ocene apartmana i drugog smeštaja samo subjektivni doživljaj svakog gosta ponaosob, i da ono što se svidi jednom ne mora i drugom. Ukusi i kriterijumi su različiti.

Komentari o apartmanima prikazani na sajtu Moj Apartman Beograd su komentari stvarnih gostiju,  ostavljeni širom web-a (Tripadvisor, Airbnb, Booking.com, Google+…) ili poslati direktno preko formulara za komentar.

Naši apartmani u Beogradu predstavljeni su i na najpoznatijim svetskim turističkim portalima Airbnb i Booking.com. Evo šta smo od njih dobili.

Booking.com – nagrada za 2015 god. uz moto “Stvarni gosti, stvarno iskustvo, stvarne recenzije”

Booking apt Kalemegdan

Više detalja možete naći na  Booking  i Booking Studentski trg.

Od Airbnb-a smo takođe dobili mejl uz propratni tekst:
“Your guests are loving what you’re doing! You’ve gotten five 5-star reviews in a row. It takes a lot of work to make such a great impression on travellers, and you’re doing it consistently. Thanks for being a conscientious and welcoming host.
Keep up the fantastic work!”
                                                                            The Airbnb Team

Airbnb-mail2

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*