5 Razloga da rezervišete apartman umesto hotela

Dolazite u Beograd i ne možete da se odlučite da li da iznajmite apartman ili da rezervišete hotelsku sobu?

Evo 5 razloga da odaberete apartman.

1.  Apartman je znatno jeftiniji

Uporedićemo cene manjeg stana u strogom centru Beograda sa cenom hotelske sobe. Iznajmljivanje studia ili apatmana za samo jedno noćenje za 2 osobe košta 35 – 45 EUR. Na sličnoj lokaciji, najniža cena noćenja u hotelskoj sobi je oko 75 Eur za dve osobe.
Razlika je još veća za duže boravke, jer za iznajmljivanje apartmana na više dana dobijate popust. Npr. ako dve osobe iznajme studio na Trgu Republike na 7 dana, platiće 30 EUR po danu, što je 15 EUR po osobi.
Pogledajte ponude hotela u centru grada i uverite se i sami Booking.com

2.  Veći komfor

Apartman je prosraniji od klasične hotelske sobe.
Apartman je zaseban stan. To zanači da mora da ima kuhinju, kupatilo i najmanje jednu sobu. Ovo je minimum. Veći apartmani mogu da imaju više soba, terase, predsoblja, više etaža…Dnevni boravak je odvojen od spavaćih soba.

Hotelska soba je, kao što joj i ime kaža – samo soba, mada ekskluzivni hotelima imaju i apartmane.

Zahvaljujući organizaciji prostora, apartman je idealan za porodice sa decom – deca mogu da spavaju u svojoj sobi, odvojeno od roditelja. Svako ima veći komfor, a ipak je jeftinije od hotela.
Iz istog razaloga ovo je dobro rešenje i za grupu prijatelja koji putuju zajedno.
Pogodnost za poslovne ljude je što u dnevnom boravku, u prijatnom i dovoljno izolovanom ambijentu, mogu da drže poslovne sastanke.

Apartmani Beograd infographic

3.  Veća privatnost

Možete da dolazite i odlazite sa kim i kada hoćete, i to niko ne mora da zna.
Nema recepcionera, sobarica i drugog hotelskog osoblja da gleda, komentariše, prenosi…

4. Kuvajte i jedete šta i kada želite

Za razliku od hpotela, u apartmane možete da unosite svoje hranu i piće
Takođe, ne postoji ograničeno vreme doručka /ručka/ večere – jedite kada Vam se prohte.
U frižideru držite ono što Vi želite. Frižideri u hotelskim sobama su napunjeni preskupim pićem za koje će Vam ponekada ispostaviti račun iako ga niste pili, jer ste ga jednostavno pomerili a senzor je reagovao i ‘javio’ da ste ga iskoristili

Svakako jedna od najvećih prednosti iznajmljivanja apartmana u Beogradu je da spremanjem obroka štedite novac, umesto da se hranite u hotelu ili restoranu.
Svi apartmani imaju manje – više potpuno opremljene  kuhinje. Tu su šporet, frižider, često mikrotalasna rerna i drugi kuhinjski apartati, šerpe, tiganji, tanjiri, čaše, escajg i ostali pribor za pripremanje i serviranje hrane.
U centru grada je dosta prodavnica gde možete nabaviti razne namirnice uključujući (polu)gotova jela; najveća i najbolje snadbevena je MAXI u Jovanovoj. U blizini su i dve pijace Bajlonijeva i Zeleni venac, pa možete kupiti i sveže voće i povrće.

Hranite se zdravo. Mnogi hoteli nemaju menije prilagođene posebnim režimima ishrane (razlilčite dijete, vegani…), dok apartmani pružaju mogućnost da čuvate dobre navike i kada ste van svog doma.

Za one ipak koji ne žele da kuvaju, ručak u nekom od odličnih restorana Beograda je i dalje jeftinije nego uplata punog pansiona u hotelu, a možete da iskoristite i raznovrsne ketering službe koje nude kućnu dostavu svega što Vam padne na pamet: od pice, preko pljeskavice i roštilja, do kineske hrane i sušija.

5. Živite kao Beograđani 

Odsedanjem u stambenim zgradama u kojima žive Beograđani, i sami se možete osetiti kao stanovnik ovog grada – kao Beograđanin.

Treba vam još razloga? Slobodno nam se obratite Moj Apartman Beograd

Share Button