Apartmani Beograd – Koncert Marka Noflera

Apartmani Beograd za sve putnike namernike!

30.04.2013. utorak 20:30
Kombank Arena

„Глас и гитара” легендарних „Dire Straits”, аутор свих њихових песама али и много више од тога, Mark Knopfler наступиће у оквиру нове турнеје, у Београду, у Комбанк Арени, 30. априла 2013. године.

Apartmani Beograd - Mark Nofler u BG

Mark Knopfler је један од најцењенијих и најкомерцијалнијих музичара свих времена.

Марк, који је недавно примио највеће признање за музичке ауторе у Великој Британији, награду за животно дело “Ivor Novello”, најављује турнеју 2013. године као део промоције најновијег албума “Privateering” који ће Universal Music објавити 3. септембра. Турнеја ће трајати током априла, маја, јуна и јула 2013 и бројаће 72 наступа у 25 европских земаља а један од градова биће и Београд.

“Privateering” је Марков осми соло студијски албум и са својих 20 песама, први дупли албум у његовој 35 година дугој каријери. “Што старији бивам, све више желим да пишем” изјавио је Кнофлер “више него икада уживам у писању, снимању и свирању. У свему уживам. Маштам преко песама.”

Кнофлер и његов осмочлани бенд једва чекају да крену на турнеју 2013. “Као да сам капетан малог борбеног брода, уживам да будем део тима на турнејама”.

Поред новог материјала, Марку не смета када публика на концертима тражи старе песме и са задовољством их и даље изводи. “Старе песме Страитса су обележиле животе многих. Наравно, уносим неке промене у свирању ту и тамо како бих их одржао живим и смисленим као и удаљио их од кабаретског извођења. Али постоје упечатљиви инструментали, као  на крају песме “Sultans”, које ако не одсвираш само текст људима неће створити комплетан угођај. Волим да свирам старе песме. Написао сам их и људи воле да их чују, и то је то.”

 Марк је свој први соло албум “Golden Heart” објавио 1996. а до сада објавио је још 7 соло албума за Universal Music.

Golden Heart (1996)
Sailing To Philadelphia (2000)
The Ragpickers Dream (2002)
Shangri-La (2004)
All The Road Running (2006)
Kill To Get Crimson (2007)
Get Lucky (2009)

Не само што је плодан писан који не може да се заустави у компоновању и снимању песама, већ интензивно одлази на турнеје по Европи и Америци како би сваки албум адекватно промовисао.Именован за једног од најбољих гитариста свих времена, Марк је продао 120 милиона албума у својој “Dire Straits” и соло каријери. Ове године, 2012, обележава се 20 година од последњег концерта “Dire Straitsa”.

Вишеструки добитник Греми награда, Кнофлер комбинује своје необичне текстове са гитарским умећем како би настали хитови као што су “Money For Nothing”, “Sultans of Swing”, “Romeo and Juliet” i “Walk of Life”. Продуцирао је албуме Бобу Дилану (Bob Dylan) и Рендију Њуману (Randy Newman) као и компоновао музику за више филмова међу којима су Cal, Local Hero, Princess Bride i A Shot at Glory.

Улазнице по ценама од 3000, 3400, 3600, 3800, 4000 и 4600 су у продаји на свим овлашћеним продајним местима CS Eventim, као и на благајнама: КОМБАНК Арена, Билет центар Београд, Дом омладине и UŠĆE Shopping centar. Online продаја и резервације улазница на www.kombankarena.com,  www.eventim.rs,  www.tickets.rs

preuzeto sa www.kombankarena.rs

Apartmani Beograd  na dan su najbolje rešenje ako dolazite na koncert i treba vam smeštaj.   Moj Apartman Beograd   je pravi izbor za iznajmljivanje  apartmana na dan  – u srcu grada, uredni, čisti i veoma povoljni apartmani u Beogradu.

Share Button