Apartmani Beograd Noć muzeja 2014

Apartmani Beograd  Noć muzeja

Ako dolazite u Beograd na Noć muzeja i treba vam smeštaj, potražite neki od naših apartmana.

Studio/Jednosobni apartmani

Аpartman Trg Republike        Apartman Centar           Аpartman Kalemegdan    bedroom2048x1367    Apartman CENTAR   Apartman KALEMEGDAN

Dvosobni apartmani

Аpartman Kubizmo                     Аpatrman Pikaso

Apatmani Beograd - Kubizmo        Апартмани Београд
Noć muzeja, 11 po redu, odraće se 17. maja na 75 lokacija u Beogradu.

Samo u 11. Noći muzeja zainteresovani će moći da vide Muzej magije u Kući kralja Petra, na Senjaku, da budu svedoci bogate istorija iluzionizma, sanduka, lebdećih stolova…
Najpoznatiji iluzionistički trikovi koje će posetioci moći da vide samo te večeri su lebdenje, “sečenje” osobe na dva ili tri dela, cikcak iluzija i legendarni Hudinijev poduhvat oslobadjanja iz okova i kante pune mleka.

Predsednik Krunskog saveta Dragomir Acović najavio je jedinstven događaj koji će se naći pred posetiocima Dvorskog kompleksa u kojem će biti izložena maketa Vidovdanskog hrama Ivana Meštrovića koja nikada nije sprovedena u delo, a zbog koje su čuvenog vajara i arhitektu poredili sa Mikelanđelom.
On je objasnio da je u pitanju maketa dužine oko pet metara i da je sam hram trebao da bude dugačak 260 metara, što je dva puta veće od osnove Hrama Svetog Save i da je to jedan od razloga zašto to zdanje nije izgrađeno.
Mesto koje svake Noći muzeja obori sve rekorde posećenosti je Etnografski muzej koji je i za ovu godinu pripremio zanimljiv program.
Direktor te institucije Miroslav Tasić najavio je izložbu Masoni u Srbiji na kojoj će građani moći da vide šta priču o masonima čini toliko intrigantnom. Tasić je skrenuo pažnju Beograđana na hol te institucije u kojoj će biti smešten pravi masonski hram.

Što se tiče Muzeja grada Beograda, oni koji prošetaju do Konaka kneginje Ljubice, saznaće nešto više o zanimljivim svadbenim običajima Srba u poslednjih 100 godina. Tu će biti objašnjena razlika između seoskog i gradskog venčanja, zatim koja je uloga barjaktara, starojka i devera.

Apartmani Beograd - Noć muzeja 2014

Više informacija o lokacijama mogu se pronaći na www.eventim.rs. Deca do 5 godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

Cena pretprodajne ulaznice za Noć muzeja jeste 400 dinara dok će na dan manifestacije karta koštati 450 dinara. Jedna karta za Noć muzeja, kao i do sada, važi za po jedan ulazak na svih 75 beogradskih lokacija.

Ulaznice mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima: na Trgu republike 5, TC Ušće, blagajni Doma omladine, Knižari Delfi SKC ali i na ostalim mestima u Beogradu i celoj Srbiji.

Deca do 5 godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

sa www.blic.rs

Share Button