Gde ostaviti prtljag u Beogradu?

Foto: Merry Christmas

Doputovali ste u Beograd rano, imate nekoliko sati pre nego što možete da se prijavite u hotel ili apartman. Idealno za šetnju po gradu. Ima samo jedan problem – šta sa Vašim velikim koferom? Ne možete njega vući sa sobom po gradskim ulicama i prodavnicama. Slična situacija je i sa kasnim letovima. Odjavili ste se iz apartmana u 11 č pre podne, a let vam je tek u 10 uveče. Gde ostaviti stvari?

Odlično rešenje su servisi za čuvanje prtljaga.

Nekada je takva usluga postojala samo na Glavnoj železničkoj i autobuskoj stanici. Danas u Beogradu ima više domaćih firmi i stranih kompanija čija su skladišta na različitim mestima u gradu. Oni će Vam pričuvati stvari na par sati, ili mesec dana, pa i više. Tako ćete moći da se slobodno krećete po gradu.

Savetujemo Vam da, pre nego što odete do servisa za čuvanje prtljaga, posetite njihov sajt ili ih pozovite telefonom. Većina njih traži onlajn ili telefonsku rezervaciju, jer se može desiti da su već puni i nemaju više mesta za vašu torbu. Neki servisi zahtevaju  onlajn tj. plaćanje unapred.

Da li je čuvanje prtljaga bezbedano?

Da, bezbedno je. Vaš prtljag je ili zaključan u ormariću, ili je pod nadzorom stručnog osoblja i sigurnosnih kamera. Svaki komad prtljaga je pokriven osiguguranjem. Iznos i uslovi osiguranja se razlikuju od kompanije do kompanije.

Koja je cena za čuvanje stvari u Beogradu?

Cene su oko par evra po torbi na dan. Najjeftinije je na Glavnoj autobuskoj stanici, 180 din. po komadu prtljaga. Strane kompanije su skuplje i idu oko 5-6 eur po torbi na dan.

Neke od tih kompanija ne prihvataju gotovinu, i rezervacija i plaćanje su obavezno onlajn.

Čuvanje prtljaga u centru Beograda

Naši Apartmani Beograd su u strogom centru grada, pa ćemo pomenuti neke od servisa koji su u neposrednoj blizini.

Glavna autobuska stanica Za razliku od većine servisa koji su prestali da rade zbog Kovida-19, ova garderoba (tako ovde zovu skladište za prtljag), radi sve vreme krize. Nalazi se pored  izlazne rampe BAS-a. Cene su najniže u gradu. Cena je 180 din po komadu prtljaga na dan. Radno vreme: 6:00 do 22:00 časa svakog dana. Telefon  +381 11 66 444 55, lokal 193

Radical storage (Bagbnb), međunarodni lanac skladišta Imaju ormariće na nekoliko lokacija. Našim apartmanima u centru Beograda najbliži je onaj na Trgu Republike (pogledati na njihovom sajtu). Cena 5 € po torbi, po danu Radno vreme: radnim danima 10:00-24:00, vikendom: 12:00-24:00. Neophodni su rezervacija i plaćanje unapred (onlajn).

Ucebounce, takođe međunarodni lanac skladišta Trg Republike Cena 6 € po torbi, po danu Radno vreme 11:00-17:00 

Belgradelocker Kolarčeva 7, u podzemnom prolazu kod Albanije Cena počinje od 2 € po torbi, po danu. Cene se razlikuju po broju prtljaga i dužine čuvanja Radno vreme: 09:00-22:00

Moj Apartman Beograd nastoji da izazeđe u susret svojim gostima koliko god je to moguće. Tako, dozvoljava i rani check-in i kasni chek-out u zavisnosti  od zauzetosti apartmana. Ako je apartman koji ste rezervisali  bio slobodan prethodne noći, jož uvek će biće slobodan ujutru kada Vi dolazite, i tada je rani chek-in moguć. Slično, ako naši sledeći gosti dolaze kasno, Vi ćete moći da imate kasni check-out.

Share Button